Stiri externe

Algeria – cinci ani de închisoare pentru că a vorbit de Isus pe Facebook

Un creștin din Algeria a fost acuzat de blasfemie contra islamului și implicit a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în această țară din nordul Africii. Faptul a fost denunțat de organizația Middle East Concern, care relatează că Slimani Bouhafs, a scris pe Facebook despre faptul că lumina lui Isus depășește „minciuna islamului și a profetului acestuia”. Bărbatul s-a convertit de la islam la creștinism în 1997, de atunci dovedind o credință statornică și militantă.

Arestarea creștinului s-a produs în 31 Iulie, când a fost interogat de procuror, cu toate că acesta nu avea un avocat. Tribunalul a fixat ziua procesului pentru duminică 7 August când a fost judecat. Deși familia și o organizație seculară din Algeria au chemat un avocat, tribunalul nu l-a acceptat motivând că acuzatul a decis să se apere singur.

În urma procesului, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa maximă pentru blasfemie, prevăzută de codul penal din Algeria, cinci ani de închisoare și plata unei amenzi foarte consistente. Biserica Protestantă din Algeria are intenția de a face apel față de această decizie a tribunalului.

Algeria este o țară cu o populație de 40 de milioane de locuitori din care cel puțin 39 000 sunt creștini (0,01 %). În clasamentul alcătuit de Open Doors, privitor la persecuția creștinilor în lume, în anul 2015 Algeria ocupă locul 37.

Citește și:  Trump: Moștenirea noastră creștină va fi prețuită. Combaterea clinicilor de avort și sprijinirea familiei naturale, țelurile administrației republicane

Beni_Ourtilane-1080x675

Citeste mai mult pe: benidradici.com

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 82

Close