PersecutiiStiri externe

ALGERIA: Biserica închisă pentru imprimarea ilegală a Bibliei și a materialului destinat evanghelizării

O biserică din nord-vestul orașului Aïn Turk din Algeria (15 km de orașul Oran) a fost închisă de autoritățile locale.

Biserica  afiliată bisericii protestante din Algeria (cunoscută sub numele de EPA, acronimul francez), a fost închisă de poliție in data de  9 noiembrie.

Autoritățile din Oran au susținut că biserica a fost obișnuită să “imprime ilegal biblii și publicații destinate evanghelizării”.

De asemenea, în notificarea poliției se menționa că biserica nu a primit aprobarea statului.  Președintele APE, Rev Mahmud Haddad, a negat orice greșeală, spunând că justificările închiderii bisericii sunt “nefondate”.

“În primul rând această comunitate este într-adevăr afiliată Bisericii Protestante din Algeria, care a fost oficial recunoscută de guvern inca din 1974 și este acreditată atât de Ministerul de Interne cât și de administrația locală”, a spus el.

Youssef,un  membru al bisericii din Aïn Turk, a adăugat: “Sunt foarte întristat de aceste nedreptati și persecuții cu care se confruntă la ora actuala crestinii din Algeria. Notificarea prefectului se bazează pe declaratii false. ”

World Watch Monitor a facut un raport în mare măsură despre intimidările și hărțuirea cu care se confruntă bisericile din Algeria.

În luna mai a acestui an, situația drepturilor omului din Algeria a fost dezbătută de Consiliul pentru Drepturile Omului de la Geneva. La sesiune au participat președintele APE și s-au ridicat speranțe în rândul comunității creștine, care se așteptau la schimbări pozitive.

Citește și:  Afganistan: „Ar trebui omorâţi toţi cei care s-au convertit la creştinism!”

O nouă Constituție adoptată în februarie 2016 a stabilit libertatea de cult religios.

Articolul 36 prevede că libertatea de cult religios este garantată în conformitate cu legea,insă în practică mai multe biserici au fost somate să înceteze toate activitățile religioase pe motiv că acestea încălcau o lege din 2006 care reglementează închinarea non-musulmană.

În urma acesteia, partenerii internaționali ai EPA care intenționau să viziteze bisericile din Algeria și-au pierdut viza.

InfoCrestin

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Close