Stiri externe

Alarmant! Violenţa în şcoli a crescut cu 1200%. Islamul este una din cauze

Incidentele violente în școlile din capitala Austriei au crescut cu 1200%. Cercetările arată că numărul incidentelor violente a crescut de la 24 de cazuri în 2014 la 312 de cazuri în 2017, o creștere de 1200%, scrie ziarul Krone.

Purtătorul de cuvânt al partidului pentru securitate ÖVP, Karl Mahrer, solicită de urgență măsuri preventive cuprinzătoare în vederea acestei situaţii extrem de grave. “Violența în școli nu mai trebuie tolerată”.

Un raport recent arată că peste 300 de studenții vienezi au nevoie de tratamente medicale după luptele cu pumnii sau cu cuțitele. În nouă cazuri a fost chiar vătămare corporală gravă. În prezent, în Austria sunt implementate 14 programe diferite de prevenire a violenței în rândul tinerilor, însă în 2017 au fost lovite 131.855 de persoane în vârstă de 15-19 ani.

Directorul educației din Viena, Heinrich Himmer, spune: “Pentru a putea stabili măsuri precise, este nevoie de cât mai multe informații. După cum s-a convenit la întâlnirea cu reprezentanții tuturor partidelor și comunităților religioase, precum și a partenerilor școlari, trebuie o politică absolută de toleranță zero în Viena față de orice formă de violență “.

Cercetările arată că 33% din locuitorii Vienei au un trecut migrant, număr care va crește până la peste 40% în 20 de ani. Cu o săptămână în urmă, s-a raportat despre modul în care influența crescândă a Islamului conduce la un număr din ce în ce mai mare de probleme la școlile din Viena, notează Krone.

Sursa: evz.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 66 = 73

Close