Stiri externe

Africa Centrală. Al șaselea preot ucis din 2013

Violențele nu încetează în Republica Centrafricană. Un alt preot a fost atacat în data de 29 iunie a.c., de un grup armat în localitatea Bambari. Victima a decedat la scurt timp după atac.

Uwolowulakana Ikavi, purtătorul de cuvânt al misiunii ONU a declarat: „Părintele Firmin Gbagoua, vicarul general al diecezei de Bambari, a decedat ca urmare a rănilor provocate de focurile de armă. A fost transportat la spital, dar nu a putut fi salvat”.

Conform primelor indicii, preotul ar fi fost atacat de membrii unei comunități de fulani, o etnie în mare parte de religie musulmană. „Fulanii au tras focuri de armă spre vicarul general, care se afla la cină cu confrații din arhiepiscopie” – a declarat un locuitor din Bambari, care preferă să rămână în anonimat. Acesta a adăugat: „Era o persoană care își făcea cu seriozitate datoria”.

Autoritățile au început o investigație pentru a face lumină în acest caz. Până în prezent au fost arestate trei persoane. Părintele Firmin Gbagoua este al șaselea preot ucis din 2013.

Traducere: Liviu Ursu

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 54 = 57

Close