Editoriale

ADEVARATA ORIGINE A SATANEI! ESTE ACESTA “INGERUL CAZUT”?

Diavolul are mai multe nume: Satana, printul intunericului, Belzebut sau Lucifer, pentru a numi doar cateva. Dar, care este cu adevarat originea Satanei?

Revenind la Satana, aceasta nu a fost o figura proeminenta in iudaism. In scripturile ebraice, o fiinta demonica apare numai in “Cartea lui Iov”. In aceasta carte, un “adversar” sau “ispititor” il intreaba pe Dumnezeu daca un om bogat cum este Iov ar mai continua sa-l laude pe Dumnezeu dupa ce a pierdut totul. Dumnezeu accepta provocarea, si ii ia toata averea lui Iov, saracul om intrebandu-se de ce o astfel de soarta oribila s-a abatut asupra lui.

Dar, Satana a inceput sa capete din ce in ce mai multa importanta pentru unele secte evreiesti, in jurul erei noastre, cand s-a nascut Iisus Hristos. Mai mult decat atat, invataturile mistice ale iudaismului, numite Cabala, mentioneaza o parte de lumina si o parte de intuneric, desi partea intunecata nu are putere egala cu lumina.

Orice elev care a studiat poate spune ca Satana este un inger cazut, dar aceasta cadere, de fapt, nu este descrisa in Noul Testament sau in Biblia crestina. Cu toate acestea, Satana apare dintr-o data in Evanghelii ca si ispititorul lui Iisus. Asa ca teologii crestini au ajuns la aceasta concluzie: daca Dumnezeu a creat Universul, si tot ceea ce Dumnezeu creeaza este bun, atunci Satana trebuie sa fi fost ceva bun la inceput, dar care a mers prost. Si, din moment ce raul a existat inaintea aparitiei oamenilor, atunci Satana trebuie sa fi fost un inger cazut.

Citește și:  Dragostea nu va pieri niciodată. Așa scrie în Biblia mea

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − = 11

Close