PersecutiiStiri externe

Acuzat de blasfemie, un adolescent din Pakistan riscă pedeapsa cu moartea

Un adolescent de religie creștină a fost arestat și încarcerat în Pakistan pentru că ar fi ars pagini din Coran, conform unei declarații date de autorități scrie evz.ro

Incidentul a avut loc în provincia Punjab din centrul țării. Un ofițer de poliție a declarat că Asif Massih, în vârstă de 18 ani, a fost prins “chiar în timp ce săvârșea fărădelegea”. “În noaptea de 12 august, poliția a răspuns unui apel de urgență potrivit căruia un tânăr creștin ardea pagini din sfântul Coran, la ieșirea dintr-o moschee”, a declarat Asghar Ali pentruAFP. Incidentul a fost confirmat și de un alt oficial al poliției, Pervaiz Iqbal, care investighează cazul.

“Când suspectul a fost arestat și dus la secția de poliție, o mulțime de aproximativ 200 de oameni se adunaseră afară … cerând ca vinovatul să fie lăsat pe mâinile lor”, a declarat Iqbal.

“Am reușit să ducem suspectul, în secret, la secția de poliție din Wazirabad unde a fost interogat și a recunoscut fapta.”

Massih a fost acuzat în temeiul articolului 295-B din Codul Penal al Pakistanului, a adăugat Iqbal, referindu-se la un paragraf din constituția țării, în care se arată că oricine distruge sau pângărește Coranul trebuie condamnat la moarte. Suspectul va fi judecat și este posibil să fie condamnat la moarte.

Blasfemia este o acuzație deosebit de gravă în această țara musulmană conservatoare, unde chiar acuzații nedovedite pot declanșa linșarea suspecților de către mulțime, precum și alte violențe. Un pakistanez a fost deja condamnat la moarte pentru că ar fi comis blasfemie pe Facebook, în luna iunie.

În luna mai, un băiat în vârstă de 10 ani a fost ucis și alte cinci persoane au fost rănite când mulțimea a atacat o secție de poliție pentru a linșa un hindus deținut de organele legii, care fusese acuzat de blasfemie. Se pare că acesta ar fi postat o imagine incendiară pe o rețea de socializare. Cel puțin 65 de persoane au fost ucise de așa-numiții justițiari ca urmare a unor acuzații de blasfemie, în ultimii 27 de ani.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 25

Close