Stiri externe

A fost descoperita cea mai veche Biblie ilustrata din lume

Prima Biblie crestina ilustrata din lume (practic doar Noul Testament) a fost descoperita intr-o mănăstire etiopiana.

cea mai veche biblie ilustrata din lume garima etiopia_t

Aceasta cea mai veche carte creștină ilustrată din lume a fost salvata de către o organizație de caritate britanica.

Incredibilele Evanghelii Garima, denumite astfel după un călugăr care sosise în aceasta țară africana în secolul al V-lea, se spune ca ar fi fost copiate într-o singură zi.

Frumos ilustrate, culorile sunt încă vii și bine conservate, conform unei declaratii a Fondului Patrimoniului Etiopian.

Abba Garima a sosit de la Constantinopol, în anul 494 dupa Hristos, iar legenda spune că el a reusit sa copieze Evangheliile doar într-o singura zi, pentru că Dumnezeu ar fi întârziat ciclul soarelui.

Experții sunt de părere, de asemenea, că este vorba despre cel mai vechi exemplar de carte a carei legatura este încă atașată la paginile originale.

Supraviețuirea Evangheliilor este incredibila, având în vedere ca țara s-a aflat sub invazie musulmană, invazie italiană, iar peste toate acestea, un incendiu din anul 1930 a distrus chiar si biserica mănăstirii.

Evangheliile sunt scrise pe piele de capră, în limba etiopiana timpurie Ge’ez. Datarea cu carbon, între anii 330 și 650, s-a suprapus perioadei in care Abba Garima a ajuns in aceasta țară.

Conform specialistilor, citati de revista Ancient Origine, Evangheliile au fost pastrate intr-un mediu uscat, cu temperaturi ridicate, care a ajutat la conservarea acestora, in toți acești ani, iar faptul ca a fost tinuta la intuneric, a ajutat la pastrarea prospetimii culorilor.

Citește și:  "Căutându-l pe Dumnezeu online". Cum a schimbat pandemia de coronavirus desfășurarea serviciilor religioase în întreaga lume

Sursa: lonews.ro

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 53 =

Close