Stiri interne

A disparut panoul din Piata Victoriei, la Timisoara, care te indemna la referendum pentru ca nu cumva ‘doi barbati sa-ti poata adopta copilul’.

Panoul publicitar controversat, aparut in urma cu cateva zile pe un bloc aflat in plin centrul Timisoarei, in Piata Victoriei, a fost dat jos luni dupa-amiaza.

Cei il asezasera acolo ii indemnau pe timisoreni sa mearga sa voteze la referendum, iar felul in care o faceau era cel putin ciudat. Pe afis statea scris: ‘Vino la referendum! Voteaza DA pentru casatoria dintre un barbat si o femeie. Apara familia si copiii Romaniei! Daca nu vii la vot, doi barbati vor putea adopta copilul tau!‘.

O fotografie care infatiseaza acest panou a circulat in mediul online si a iscat vii reactii, oamenii aratandu-se revoltati de aparitia lui la doi pasi de Catedrala Mitropolitana, dar mai ales de textul pe care il continea si pe care il socoteau discriminatoriu.

Primarul Nicolae Robu a intervenit in acest caz si a cerut verificari in privinta afisului si facea apel la toleranta pentru ca, spunea el, panoul provoca reactii de ostilitate la adresa comunitatii LGBT.

Desi textele de campanie sunt asumari pe proprie raspundere ale celor ce le aduc in spatiul public, am intervenit pe langa asociatia de proprietari implicata cu rugamintea ca acel mesaj potential generator de tensiuni sa fie inlaturat. Le multumesc ca au inteles, el nu facea cinste Timisoarei„, a explicat primarul Nicolae Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Va reamintim, in zilele de 6 si 7 octombrie va fi organizat un referendum pentru redefinirea familiei in Constitutia Romaniei, scrutin ce va costa peste 35 de milioane de euro.

Romanii vor trebui sa raspunda la intrebarea ‘Sunteti de acord cu Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?’.
Pentru ca referendumul sa fie validat, pe la urne trebuie sa treaca si sa voteze peste 5 milioane de romani.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Close