Stiri externe

90 de moschei, supravegheate pentru a preveni acțiuni teroriste in Germania

Serviciile secrete germanre supraveghează circa 90 de moschei tin țară, pentru a preveni acțiunile teroriste, potrivit Agerpres. „Suntem preocupați de prezența în Germania a multor organizații islamiste pe care trebuie să le supraveghem”, a declarat Hans-Georg Maassen, directorul Biroului Federal pentru Protecția Constituției (BfV, contraspionajul german).

Afirmația vine înaintea unei reuniuni cu responsabili guvernamentali, iar tema principală este amenințarea reprezentată de prezența ISIS pe teritoriul german.

Aceste acțiuni de supraveghere vizează ceea ce oficialul german a numit „moscheile de pe aleile lăturalnice”, unde musulmanii sunt incitați la jihad.

Directorul BfV a criticat și o decizie recentă a Curții Supreme germane, care a dispus revizuirea unor elemente ale legii antiteroriste care a fost adoptată în anul 2009, pentru că ele ar încălca dreptul la viață privată.

Decizia justiției germane nu ține cont de pericolul reprezentat de grupările islamiste. Șeful contraspionajului german a atras atenția asupra faptului că ISIS intenționează să comită atacuri în Germania și va folosi tehnici noi și mai periculoase față de cele deja întâlnite în cazul altor organizații teroriste.

NapocaNews

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 19 =

Close