Stiri externe

500.000 de oameni s-au adunat în capitala Ucrainei pentru a se închina lui Isus

Străzile din Kiev s-au umplut cu cântece de laudă și mulțumiri. Jumătate de milion de ucrainiei creștini evanghelici s-au adunat în capitala Ucrainei cu scopul de a sărbători cea de-a 500-a aniversare a reformei protestante.

„Multe persoane au venit din alte părți ale Ucrainei pentru a participa la această sărbătoare. Oamenii i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru libertatea de a se închina, pentru libertatea de a predica Evanghelia în țara lor și au sărbătorit credincioșia lui Dumnezeu”, a declarat Serghei Rakhuba pentru Misiunea Network News.

Reuniunea a avut loc după ce președintele ucrainean Petro Poroșenko a recunoscut aniversarea reformei.

„A fost emoționant să văd atât de mulți tineri plini de bucurie și de pasiune care se închină lui Isus în capitalei lor, Kiev. În exact același loc, acum câțiva ani ei au ieșit să protesteze și să lupte pentru libertatea lor. De asemenea, acest loc este locul în care cu mulți ani în urmă, oameni au fost forțați de către comuniști să mărească comunismul, socialismul și ateismul.”

Rakhuma crede că tinerii sunt cheia răspândirii protestantismului în Ucraina.

„Misiunea Eurasia lucrează împreună cu noua generație, cei care iau inițiativa, cei care stau în spărtura dintre generații și duc Evanghelia în comunitățile lor” a mai spus.

Tinerii ucrainiei răspândesc Evanghelia în întreaga lume, nu doar în Ucraina.

Citește și:  Papa Francisc a lansat un maraton de rugăciune pentru oprirea pandemiei de coronavirus

„Tocmai am vorbit cu un grup de tineri care au venit la această sărbătoare direct din turul lor de evanghelizare în China și Mongolia. Datorită teberelor de vară organizate de acest grup, Evanghelia a ajuns la mii de tineri din Mongolia. Ei au fost călăuziți de Duhul Sfânt să meargă acolo.”

Ucraina este în momentul de față încă în război cu Rusia, iar rănile spirituale produse de acest lucru se înrăutățesc.

„Ucraina se află încă în plin război. Estul Ucrainei și alte teritorii șunt ocupate de separatiști ruși sau pro-ruși. Crimeea a fost anexată de către Rusia. Deci da, Ucraina se află în momentul de față într-o luptă politică și economică. Totuți,oamenii îi cer lui Dumnezeu să le binecuvinteze țara.” spune Rakhuba.

Sursă: CBN News  via alfaomega.tv

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 72

Close