Stiri externe

50.000 de persoane au participat duminică, 22 ianuarie 2017, la Paris la Marșul pentru viață. În Franța, sunt avortați 220.000 de copiii anual.

Două sloganuri care au apărut pe multe bannere au fost:

Protejarea celui slab este adevărata putere și Să aperi copilul este adevărata libertate.

Ultimul face referire la faptul că adulții cu adevărat puternici protejează viața copiilor nenăscuți, lipsiți de apărare în fața lor. Puterea fizică și libertatea legală pe care le are un adult sunt rău folosite atunci când prin ele se ia viața unui copil nenăscut.

În Franța mișcarea pentru viață este supusă unui atac foarte puternic din partea administrației Hollande, puternic pro-avort, aflată aproape de finalul mandatului. După ce a fost aprobat de Adunarea Națională în decembrie, un proiect de lege privind închiderea saiturilor pro-viață va fi supus votului în această săptămână în Senat. În noiembrie, Consiliul de Stat a interzis difuzarea la posturile de televiziune a unui clip destinat promovării copiilor cu Sindrom Down pe motivul că ar putea deranja femeile care au avortat un copil diagnosticat cu Sindrom Down. Clipul „Dear Future Mom” („Dragă viitoare mămică”), premiat internațional, are pe youtube mai mult de 7.600.000 de vizualizări!

Papa Francisc și-a exprimat susținerea pentru marș, îndemnând participanții „să lucreze neobosit pentru construirea unei civilizație a iubirii și a unei culturi a vieții”.

mpf fr 2

stiripentruviata.ro

Citește și:  Erdogan critică ideea lui Macron a “islamului iluminat”
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Close