Stiri externe

40 de școli gimnaziale din Anglia interzic fetelor să poarte fuste, pentru a se adapta la studenții transgender

Aproximativ 40 de școli secundare din Anglia au interzis fetelor să mai poarte fuste la școală, la o lună după ce o școală din Oxfordshire a recomandat băieților de aici să poarte fuste pentru a face față temperaturilor în creștere.

Potrivit Sunday Times, școlile optează pentru uniforme neutre din punct de vedere al genului pentru a-i include pe studenți transgender, în timp ce alții se consultă privind interdicția.

Școala gimnazială Priory din Lewes, East Sussex, a impus o interdicție asupra fustelor și a cerut elevelor să vină doar cu pantaloni în încercarea de a se adapta elevilor transgender, după ce aceștia au întrebat de ce fetele și băieții trebuie să poarte haine diferite.

Directorul corpului profesoral, Tony Smith, a declarat în septembrie: ”Avem un număr mic, dar în creștere, de elevi transgender și, prin urmare, este important pentru ei să aibă aceeași uniformă”.

Dar feministele s-au plâns că interzicerea completă a fustelor în favoarea uniformei neutre din punct de vedere al genului nu este răspunsul la numărul tot mai mare de elevi transgender, argumentând că ar trebui să li se ofere copiilor posibilitatea de a alege.

Citeste mai departe aici

Citește și:  După ce au ucis mii de creștini, în Nigeria începe judecata membrilor grupării islamiste Boko Haram

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 12 = 14

Close