PersecutiiStiri externeVideo

40 de Crestini Batuti In India De Radicalii Hindusi La O Seara de Rugaciune. O Femeie Crestina Insarcinata A Fost Batuta Pana Ce Si-a Pierdut Coplilul

Organizatia International Christian Concern (Internationala de Relatii Crestine), informeaza ca o femeie crestina care era insarcinata, impreuna cu alti 40 de crestini, au fost atacati si batuti cu cruzime de radicali hindusi in Statul Telangana din India, pentru ca au avut o intalnire cu scop de rugaciune intr-o casa privata. Mai multi crestini au fost raniti in acest atac, incluzand femeia crestina care a pierdut copilul dupa patru luni de sarcina.

00000000000000019

Conform surselor locale din Districtul Mahabubnagar a Statului Telangana, aproximativ 40 de crestini din satul Balanagar, s-au adunat in casa unui crestin din acel sat, in data de 12 Octombrie, unde au tinut un program de rugaciune. In jurul orei 19:30 (7:30 PM), o gloata de 60 de hindusi radicali condusi de presedintele consiliului acelui sat, Mr. Sati Srinivasulu, au  luat casa cu asalt strigand sloganuri anti crestine. Fara nici un fel de explicatie, gloata de radicali a inceput sa bata pe crestini.

Un crestin a fost grav ranit cand a fost lovit in cap cu o caramida de unul dintre radicali. Nici macar femeile si copiii crestini nu au fost crutati de bataie. Swapna, o femeie crestina in varsta de 25 de ani, a implorat radicalii sa o crute deoarece era insarcinata. Din nefericire radicalii au batut-o pe Swapna  cu aceiasi cruzime ca si pe ceilalti crestini pana a sangerat, iar dupa ce a fost transportata de urgenta la spital, doctorii i-au spus ca a pierdut copilul.

Citește și:  În landul german Bavaria, guvernul a stabilit ca în/pe clădirile guvernamentale să fie aşezate cruci ca semn al identităţii creştine

Crestinii au depus o plangere impotriva agresorilor, la statia de politie locala. Autoritatile au arestat sapte indivizi conectati cu acest asalt, dar toti cei arestati au fost eliberati pe cautiune, in aceiasi zi a asaltului, in jurul orei 23:30 (11:30 PM.

William Stark, un Menager regional al organizatiei ICC, pentru zona de Asia de Sud, a spus ca: ,,Acest atac impotriva crestinilor din Balanagar, este inca un semn a cresterii de intoleranta religioasa in India. Radicalii hindusi, care continua sa fie necontrolati de guvern, divizeaza India pe linii religioase si eticheteaza religiile minoritare, inclusiv pe crestini, ca fiind inferiori si anti- India. Acest sentiment de intoleranta a dus la un numar tot mai mare de incalcari ale libertatii religioase, comise impotriva crestinilor, facand ca sate intregi din Chhattisgarh sa interzica crestinismul prin decrete. Guvernul Indiei trebuie sa faca mai mult pentru protejarea dreptului la libertate religioasa a tuturor cetatenilor, inclusiv a crestinilor, si sa-i pedepseasca pe cei care incalca in mod activ aceste drepturi. Daca acest lucru nu se face cat de  curand, India risca sa-si piarda reputatia de o tara cu o democratie pluralista si toleranta.”

Sursa: rodiagnusdei.wordpress.com

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 40 =

Close