Stiri externe

300 de persoane ucise și 400 de civili luați ostatici. ISIS, în spatele înca unui „masacru oribil”

Jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au luat ostatici cel puţin 400 de civili, sâmbătă, într-un atac asupra unor cartiere din oraşul sirian Deir Ezzor, aflat sub controlul forţelor guvernamentale, a anunţat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează Reuters online, citat de stiripesurse.ro.

isis2-520x245

Între persoanele răpite se află apropiaţi ai unor combatanţi din cadrul miliţiilor loiale Guvernului sirian, precizează această organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul la Londra.

„Ne temem pentru viaţa lor, ne temem că gruparea îi poate executa, aşa cum a făcut anterior, în alte sectoare”, a declarat Rami Abdoulrahman, directorul ONG-ului.

Deir Ezzor, situat în estul Siriei, este principalul oraş din provincia cu acelaşi nume. Aceasta asigură o legătură între oraşul Rakka – „capitala” de facto a SI – şi teritoriile din Irakul vecin aflate sub controlul grupării jihadiste, informeaza Mediafax.

Potrivit agenţiei siriene de presă Sana, care nu menţionează vreo luare de ostatici, cel puţin 300 de persoane – inclusiv femei şi copii – au fost ucise în atacul de sâmbătă de la Deir Ezzor.

Guvernul sirian a evocat, referindu-se la aceste morţi, „un masacru oribil”.

Surse din anturajul Guvernului sirian anunţau sâmbătă că un anumit număr de persoane au fost decapitate.

SI a comis deja crime în masă, în urma unor bătălii pe care le-a purtat în Irak şi Siria. Jihadiştii au ucis aproximativ 200 de militari pe care i-au luat ostatici la baza aeriană siriană de la Tabka, în provincia Rakka, dar şi sute de membri ai tribului Al-Shaitat, la Deir Ezzor, în 2014.

Citește și:  Germanii cer respectarea libertatii de intrunire si libertatii religiei

Daech, care deţine controlul aproape asupra întregii provincii Deir Ezzor, asediază începând din martie 2015 ultimele cartiere din acest oraş aflat sub controlul Guvernului.

O penurie de hrană afectează oraşul. Aproximativ 70% dintre persoanele asediate sunt femei şi copii – în principal strămutaţi -, care locuiesc în adăposturi temporare.

 

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 15

Close