PersecutiiStiri externe

3.000 de creștini uciși în întreaga lume din cauza credinței.Numărul crește

Peste 3.000 de creștini au fost uciși în lume, între noiembrie 2016 și octombrie 2017, din motive legate de credința lor, susține Open Doors, citat de AFP. ONG-ul atrage atenția că numărul este în creștere netă.

Organizația protestantă a publicat Indexul 2018 a 50 de state în care creștinii sunt cei mai persecutați. Aceasta vorbește despre „215 milioane” de persoane victime ale persecuțiilor într-un grad „puternic până la extrem”. Asta înseamnă un creștin din 12 în întreaga lume.

Coreea de Nord este pentru a 17-a oară la rând în fruntea indexului anual. Este urmată de Afganistan și Somalia. ONG-ul a luat în calcul mai mulți factori, de la violențele exercitate la o opresiune zilnică mai discretă.

Persecuția s-a intensificat în Asia Centrală și de Sud-Est, în special în India. În ultimii ani, cea de-a doua țară cu cea mai mare densitate a populației din lume se afla pe poziția a 15-a. Acum s-a mutat pe locul 11. Potrivit Open Doors, este locul în care au fost raportate cele mai multe arestări și detenții fără o judecată corectă a creștinilor în 2017, în total 635 de cazuri.

India este, de asemenea, cel de-al doilea stat asiatic unde au fost înregistrate cele mai multe atacuri asupra locurilor de cult creștine – 34. În Pakistan au fost 168 de atacuri. Aceste agresiuni sunt în principal din partea grupurilor hinduse fundamentaliste.

Trei țări din orientul Mijlociu sunt printre primele zece țări din lume cu cel mai mare indice de persecuție: Irak, Iran și Yemen. Cu excepția Israelului, restul țărilor din această regiune sunt, de asemenea, printre primele 50 de țări din lume cele mai periculoase pentru creștini.

În Israel au fost raportate patru atacuri asupra locașurilor de cult creștine (trei mai multe decât în Teritoriile Palestiniene), la care se adaugă alte patru cazuri de abuz fizic și psihologic.

Cei mai mulți creștini uciși sunt în Africa, unde agresiunile față de creștini s-au inmulțit semnificativ. Situația este foarte dramatică în Nigeria, unde aproximativ 2.000 de creștini au fost uciși în 2017. De asemenea, în Egipt, o țară cu o lungă tradiție creștină coptă, a avut loc asasinarea a 128 de persoane.

În locuri în care persecuția nu este din motive sociale sau politice, de asemenea, creștinii sunt uciși. În Republica Democrată Congo, 136 de creștini au fost uciși și încă 100 în Camerun.

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3

Close