Brutalitatea si persecutiile la nivel mondial la adresa crestinilor au facut ca anul 2015 sa fie anul in care s-a inregistrat “cel mai violent și susținut atac impotriva credinței creștine, din istoria modernă”, conform unei organizatii de monitorizare a persecuției creștine titreaza agentia de stiri lonews.ro.

Exod-crestini-Eritreea

Open Doors, o organizație înființată în 1955 pentru a-i ajuta pe creștinii persecutați, a publicat un raport anual, “World Watch List”, inregistrand atacurile asupra creștinilor si afisand mediile naționale cele mai ostile pentru credincioși.

“2016 World Watch List demonstreaza o escaladare fără precedent a violenței împotriva creștinilor, ceea ce a facut ca anul care a trecut sa fie anul cu cel mai violent și susținut atac la adresa credinței creștine, din istoria modernă”, a declarat directorul Open Doors, David Curry.

 

Persecuția “continuă să crească, se intensifica și s-a răspândit pe tot globul”, a mai spus el.

În partea de sus a listei, pentru al 14-lea an consecutiv, se pozitioneaza Coreea de Nord, unde aproximativ 50.000-70.000 de creștini sunt închiși în lagăre de muncă. Prezentandu-se ca unul dintre ultimele bastioane ale totalitarismului comunist, Coreea de Nord manifesta ura fata de creștini, a caror grupare este interpretata constant ca o putere mai mare decât a statului. Aici, Crestinismul este identificat si cu Occidentul.

Despre autor

infoCrestin

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload