Persecutii

2015: anul cu cel mai violent si sustinut atac impotriva credintei crestine, din istoria moderna

Brutalitatea si persecutiile la nivel mondial la adresa crestinilor au facut ca anul 2015 sa fie anul in care s-a inregistrat “cel mai violent și susținut atac impotriva credinței creștine, din istoria modernă”, conform unei organizatii de monitorizare a persecuției creștine titreaza agentia de stiri lonews.ro.

Exod-crestini-Eritreea

Open Doors, o organizație înființată în 1955 pentru a-i ajuta pe creștinii persecutați, a publicat un raport anual, “World Watch List”, inregistrand atacurile asupra creștinilor si afisand mediile naționale cele mai ostile pentru credincioși.

“2016 World Watch List demonstreaza o escaladare fără precedent a violenței împotriva creștinilor, ceea ce a facut ca anul care a trecut sa fie anul cu cel mai violent și susținut atac la adresa credinței creștine, din istoria modernă”, a declarat directorul Open Doors, David Curry.

 

Persecuția “continuă să crească, se intensifica și s-a răspândit pe tot globul”, a mai spus el.

În partea de sus a listei, pentru al 14-lea an consecutiv, se pozitioneaza Coreea de Nord, unde aproximativ 50.000-70.000 de creștini sunt închiși în lagăre de muncă. Prezentandu-se ca unul dintre ultimele bastioane ale totalitarismului comunist, Coreea de Nord manifesta ura fata de creștini, a caror grupare este interpretata constant ca o putere mai mare decât a statului. Aici, Crestinismul este identificat si cu Occidentul.

Citește și:  Creştinii se înmulţesc în Iran, în ciuda opresiunii din partea guvernului
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 60

Close