Social

16 aprilie, 2016 la Bruxelles: Norvegia, daţi-le copiii înapoi!

 

La Bruxelles, nu departe de sediile Comunităţii Europene şi de Ambasada Norvegiei, 600 de oameni au protestat pentru a treia oară, sâmbătă, 16 aprilie 2016, împotriva abuzurilor Barnevernet.

Brusell2

Printre aceştia s-a aflat şi domnul George Alexandru, fost director de grădiniţe în ţara fiordurilor, care a venit la Bruxelles cu un mesaj ferm şi tranşant la adresa sistemului de protecţie a copilului din Norvegia. Stop tiraniei, abuzurilor şi atrocităţilor care se fac în această ţară. Puneţi capăt intimidărilor, manipulărilor şi încetaţi să mai semănaţi frică în sufletele oamenilor. Daţi-le copiii înapoi! Faceţi dreptate familiilor cărora le-aţi luat copiii pe nedrept! Cam aşa suna în rezumat cuvintele acestui român care a trăit 20 de ani în Norvegia şi cunoaşte sistemul din interior.

Şi ceilalţi invitaţi au avut discursuri asemănătoare. Domnul Paul Susman, jurist în cadrul Uniunii Europene, cunoscător al dosarului Bodnariu a afirmat că există un lanţ al slăbiciunilor şi nenumărate încălcări ale drepturilor omului,  inclusiv motive de ordin religios care au stat la baza deciziei brutale de destrămare a familiei Bodnariu.

Preotul ortodox Bogdan Vlaicu a adus în atenţie cazul celorlalte familii de români care au rămas fără copii în Norvegia precum şi tendinţa societăţii actuale de a slăbi familia tradiţională. Îngrijorarea vine şi din preocuparea Norvegiei de a replica sistemul său de protecţie a copilului (cu procedurile de rigoare) în ţările din Europa, inclusiv România, a afirmat domnia sa.

În cadrul protestului de la Bruxelles au avut intervenţii şi doamna Carmen Drăghici Hopărtean, din partea casei de cultură belgo-române Arthis, domnul Rémo Vandenput, membru în Sinodul Belgian, un reprezentant al asociaţiei March for life, o femeie de culoare, mamă a 5 copii precum şi membrii ai asociaţiei Pro Familia Alpha din Bruxellles, organizatorii evenimentului.

Valeria Roman, Bruxelles, Belgia

Foto: Claudiu Gorbănescu

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Close