Stiri externe

15 Septembrie, 2013 – o zi de neuitat pentru biserica Elim, Arizona

Ziua de 15 septembrie 2013, cu siguranță va rămâne o plăcută amintire pentru întreaga comunitate de credincioși care compun Biserica Penticostală „Elim” din Phoenix, Arizona (www.elimarizona.com). Trei evenimente, desfășurate în această zi de duminică, au marcat viața spirituală a bisericii, desigur cu profunde semnificații spre viitor. După o perioadă de incertitudini și căutări privind o nouă viziune precum și o nouă redefinire a activității bisericii în toate planurile (spirituale, organizatorice, materiale),  convingerea unanimă a tuturor membrilor acestei comunități este că biserica Elim a intrat într-un proces real de revitalizare și aceasta  numai prin mila, dragostea  și harul lui Dumnezeu și desigur prin necesitatea trăirii îndemnului adresat de Domnul Isus Hristos bisericii, regăsit în Cartea Apocalipsa 2-5.

În această zi, în cadrul serviciului de dimineață, familia  Novac Alina  și Jonathan au adus la binecuvântare, înaintea Domnului Isus Hristos și a bisericii , frumosul dar primit  din partea lui Dumnezeu, băiețelul Kaiden. Emanuel Fedur, primul care a vestit Cuvântul, după o introducere emoționantă privind începutul noii lucrări la care a fost chemat, a subliniat importanța actului de binecuvântare, prin care copiii sunt încredințați de părinți în mâna lui Dumnezeu. Fratele Emi Fedur, în ziua de duminică 15 septembrie, 2013 și-a început lucrarea de evanghelist la biserica Elim din Phoenix.  „Pentru familia noastră astăzi este o sărbătoare specială, iată este prima duminică petrecută de noi, ca familie, în biserica Elim din Arizona, după un lung timp de așteptare. Vreau să mulțumesc bisericii Elim care s-a rugat pentru noi și sunt mai mult ca oricând încredințat că Dumnezeu a hotărât venirea noastră aici. De asemenea mulțumesc fraților care m-au sunat când eram în România și m-au sprijinit și încurajat prin rugăciuni”, a subliniat noul venit, adresându-se bisericii.

Citește și:  Washington a devenit primul stat american care a legalizat ”compostul uman”

În continuare, Cuvântul a fost propovăduit de fr. Marian Condrat, pastor la Biserica Elim din Tacoma, Washington (http://elimtacoma.com), invitat special la acest eveniment. Pentru actul de binecuvântare, Steve Boros, pastorul senior al bisericii Elim a citit textul biblic adecvat unui astfel de eveniment, iar  John Novac, diacon la biserica „Agape” din Peoria (www.agapearizona.com),  a rostit rugăciunea prin care a cerut binecuvântarea lui Dumnezeu peste micuțul Kaiden. Programul serviciului divin de dimineață s-a încheiat prin rugăciunea fratelui Vasile Olari, bunicul micuțului Kaiden, prin care a mulțumit și apoi a cerut revărsarea harului lui Dumnezeu în continuare peste biserică. Bucuria zilei de duminică a continuat după-masă, începând cu orele 17.00, printr-un serviciu de botez, în care trei tineri l-au mărturisit pe Domnul Isus Hristos în apa botezului: Brooke Blidar , Daniel Blidar și Aron Siclovan.

Participarea la timpul de laudă și închinare  a fost remarcabilă. Cântările corului, ale fanfarei și orchestrei, a grupului de fete precum și cântările solo sau în duet au creat o atmosferă înălțătoare, pregătind astfel vestirea Cuvântului prin frații Fedur și Condrat.   Necesitatea mărturiei publice prin botez a fiecărui creștin care l-a primit cu adevărat pe Isus Hristos în viață, a constituit baza mesajelor celor doi vorbitori. „Botezul simbolizează moartea omului vechi. Poate nu vă dați seama, sau poate nu v-ați gândit, dar astăzi noi participăm la înmormântarea a trei oameni vechi” a  conchis fratele Fedur.

Spre finalul serviciului s-a desfășurat actul botezului, oficiat de frații ordinați Adrian Cuc și Nelu Șerban. După încheierea serviciului de seară, părtășia a continuat, prin participarea tuturor la o masă de dragoste. Conform aprecierii făcute de fr. Vasile Olari, unul din membrii consiliului administrativ, la această zi de sărbătoare a  bisericii Elim, au participat între 300 și 400 de persoane.

Citește și:  Surpriză în Egipt: Cleric musulman condamnat pentru distrugerea Bibliei

Acum, privind retrospectiv frumoasele momente petrecute în această zi de duminică, întreaga comunitate de la Elim poate spune cu certitudine că a fost o zi specială și binecuvântată, pregătită de Dumnezeu pentru bucuria copiilor Săi. „Domnul a făcut lucrul acesta și este o minunăție înaintea ochilor noștri. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul; să ne bucurăm și să ne veselim în ea! Doamne ajută! Doamne dă izbândă!” – PSALMUL 118- 32,24,25.

Radu Oprea

Glendale, Arizona

Informatii similare

un comentariu

  1. Slavă Domnului pentru noi începuturi și pentru viziune! Marea Trimitere așa cum a încredințat-o Domnul Isus bisericii în Matei 28:19 vorbește despre aceasta.

    Misiunea Wycliffe România, în colaborare cu biserici locale, organizații și indivizi din România și din lumea întreagă, este de a face ucenici ai lui Cristos din toate neamurile, oferindu-le accesul la Cuvântul lui Dumnezeu în limba inimii lor, prin traduceri, instruiri în folosirea Scripturilor și multe alte metode inovatoare.

    Viziunea – Nici un popor fără Cuvântul lui Dumnezeu în limba inimii lui.

    Și tu poți să te implici! Poți să mergi, poți să te rogi, poți să susți financiar! Contactează-ne la info(at)wycliffe.org sau pe sit-ul nostru wycliffe.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 76 =

Close