PersecutiiStiri externe

1131 Creștini uciși de către Daech

Afficher l'image d'origine

Conform unui raport prezentat de catre Departamentul  Statului  SUA, rezulta identificarea  celor 1131 creștini uciși de organizația  statului islamic.

CNS News a transmis informația, precizand că aceste  crime au fost comise din cauza credinței prezente între 2003 și iunie 2014. De asemenea se afirmă că cele mai multe crime  au fost  între 2015 și 2016.

ONG-ul “Cavalerii lui Columb”, organizație non-profit care are drept scop apărarea creștinilor a prezentat un raport intitulat “Genocidul împotriva creștinilor din Est” si la înmânat secretarului de stat american John Kerry. Textul  conține mărturiile facute de creștinii care au fugit din satele lor în momentul cand  Daesh a pus stapanire.

Raportul scoate în evidență natura crimelor comise împotriva creștinilor ca: răpirea, inrobirea, privarea de libertate, tortura si violența sexuală.

Tot in acest raport se discuta si despre “Lista de preţuri ” a crestinelor yazidite care au fost luate ca sclave sexuale.Fetele de la 1 la 9 ani sunt vândute cu 200.000 de dinari  în timp ce prețul pentru fetele intre  10 si 20 de ani este de 150.000 de dinari.

Zainab Bangura responsabil ONU  confirmă autenticitatea faptelor prezentate în document.

Citește și:  Crește numărul creștinilor persecutați în întreaga lume

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6

Close