Înălțați rugăciuni pentru creștinii din Turcia după ce un raport asupra țării întocmit de Comisia Europeană arată o intensificare a persecuției creștinilor în 2016: „Discursuri pline de ură și alte acte comise din ură la adresa creștinilor și evreilor au fost raportate de-a lungul anului.”

Incidentele obișnuite deja includ: postere islamice cu mesaj anti-creștin, graffitti-uri în apropierea clădirilor bisericilor, amenințări anonime trimise prin e-mail sau sms pastorilor, atacuri fizice împotriva acestora. În multe dintre aceste cazuri Poliția nu a avut nicio intervenție oficială, în ciuda plângerilor depuse.

De la aparenta lovitură de stat din iulie 2016, guvernul turc a reprimat activitatea creștină, dând vina pe grija pentru securitatea națională. În luna octombrie, pastorul unei biserici din Izmir a fost arestat pentru „amenințarea siguranței naționale”, iar câtorva lucrători străini implicați în lucrarea creștină le-au fost anulate drepturile de reședință.

Creștinii sunt în continuare discriminați în cazuri de judecată privitoare la proprietate, fapt subliniat, de asemenea, în raport.
Rugați-vă pentru creștinii din Turcia, ca Domnul să le îndrepte inimile spre „dragostea lui Dumnezeu și răbdarea lui Cristos” (2 Tesaloniceni 3:5).

Rugați-vă ca regimul politic sever să se relaxeze, islamizarea finanțată de guvern să înceteze, iar minoritățile religioase să aibă mai multă libertate.

Fondul Barnabas

Despre autor

infoCrestin

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload