O tânără pakistaneză a decedat miercuri după ce a fost torturată şi arsă de vie în nord-estul ţării, pentru că a refuzat să-l ia de soţ pe fiul fostului său patron, au anunţat poliţia locală şi rudele tinerei, informează AFP, preluată de Agerpres.

teenage-girl-burnt-alive

Maria Sadaqat, 19 ani, a fost atacată luni de un grup de persoane în satul Upper Dewal, lângă Muree, destinaţie de vacanţă situată în vecinătatea capitalei Islamabad.

‘Ea a fost torturată, apoi arsă de vie. Am dus-o la spital la Islamabad, însă ea a decedat astăzi din cauza rănilor suferite’, a declarat miercuri Abdul Basit, unchiul victimei, în faţa secţiei de arşi de la Institutul pakistanez de ştiinţe medicale (PIMS).

Apropiaţii îndoliaţi ai tinerei au protestat şi şi-au exprimat puternic emoţiile în timp ce poliţia transporta trupul victimei spre o altă instituţie, pentru autopsie.

Potrivit lui Basit, nepoata sa a fost atacată de patronul unei şcoli private unde ea preda şi de complici ai acestuia, după ce a refuzat căsătoria cu fiul lui.

‘El era divorţat şi de două ori mai în vârstă ca ea. Fata i-a refuzat cererea (în căsătorie) şi şi-a dat demisia. În final, ei au atacat-o’, a spus Basit.

Potrivit poliţiei, tânăra a declarat, pe patul său de moarte, că a fost atacată de patronul său şi de alte patru persoane. ‘Am arestat cel puţin un suspect, iar alţii sunt daţi în urmărire’, a precizat ofiţerul însărcinat cu desfăşurarea anchetei, Mazhar Iqbal.

Potrivit unui doctor de la spital, tânăra a murit din cauza arsurilor suferite pe o mare parte din trupul său.

Este a doua oară în mai puţin de o lună când unei femei pakistaneze i se dă foc din cauza unui diferend de ordin matrimonial.

O altă tânără acuzată că şi-a ajutat o prietenă să fugă cu un bărbat a fost spânzurată, apoi arsă, la ordinul unui consiliu sătesc în nord-vestul ţării, în 29 aprilie.

În fiecare an în Pakistan sute de femei sunt ucise de apropiaţi ai lor sub pretextul că apără ‘onoarea’ familiei.

Despre autor

infoCrestin

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload