Quantcast
Japonia şi sexualizarea copiilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Japonia şi sexualizarea copiilor

Din ce în ce mai multe fete tinere devin rapid senzaţii pe Internet, şi nu datorită unor talente artistice, ci pentru că seamănă cu păpuşi vii.

dakota roseÎncepând cu ochii ca de căprioară, buzele în forma arcului lui Cupidon şi ten de porţelan, Dakota Rose a fost supranumită o păpuşă Barbie în carne şi oase. Cunoscută de fanii ei sub numele „Kota Koti”, Dakota a adunat o audienţă globală cu tutorialele ei de modă şi frumuseţe de pe YouTube.

Conform Daily Mail, Dakota este deosebit de populară în Asia, stilul ei fiind inspirat de cultura anime japoneză (desene animate), în care ochii mari, părul lung şi drept şi costumele de şcolăriţă sunt elementele cheie.

Puţine lucruri se cunosc cu adevărat despre ea, unele site-uri sugerând că are între 16 şi 18 ani şi că trăieşte pe coasta de vest a Americii.

Însă, în ciuda succesului ei în creştere, unii comentatori au avertizat că exemplul ei ar putea încuraja sexualizarea copiilor. Un ziar din Bolivia, Opinion a raportat: „Mii de fete din întreaga lume şi-au arătat interesul pentru această fată, dorind să arate ca ea. Este un risc mare că fetele sunt influenţate în acest mod.”

venus palermoDakota nu este singura fată care a făcut din imitarea unei păpuşi Barbie, un stil de viaţă. Britanica Venus Palermo, cunoscută online ca „Venus angelic”, este o fată de 15 ani, care de asemenea a făcut din look un scop în viaţă, detaliind pe internet cum se machiază şi se îmbracă pentru a arăta ca o păpuşă vie.

După ce a petrecut ceva timp în Japonia, şi inspirată de anime-ul japonez, a decis să îşi schimbe imaginea la întoarcerea ei în Londra, acum doi ani. Ea are acum 78 de clipuri video pe pagina oficială de YouTube, variind de la tutoriale de machiaj şi manichiură, la dans, iar pagina ei de pe Facebook are peste 13.000 de fani.

În ciuda criticilor, mama ei o aprobă, iar Venus a declarat că „nu cred că mă voi opri vreodată. Cred că mă voi maturiza în stilul meu şi voi continua să fac ceea ce-mi place,” citează Daily Mail.

În timp ce aspectul păpuşii vii pare să devină un trend la nivel mondial, în Asia durează deja de mult timp. Încă din 2010, s-a raportat că un număr din ce în ce mai mare de femei japoneze aspiră să arate ca păpuşi, îmbrăţişând feminitatea şi sexualitatea de la vârste foarte mici.

Naoko Kamijyo, o tânără de 19 ani de naţionalitate japoneză, a declarat pentru New York Times„Nu sunt o mare frumusețe, dar îmi place să mă machiez. Vreau să mă schimb, să fiu de nerecunoscut. Cine vrea să treacă prin viaţă fiind ei înşişi?”

Naoko se trezeşte la ora 5 în fiecare dimineaţă, petrece cel puţin două ore pentru aplicarea genelor false, a extensiilor de păr false, a straturilor de fond de ten şi alte produse de machiaj, în încercarea de a arăta ca o păpuşă Barbie, sau ca un personaj de desen animat japonez.

Un sondaj recent, în Taiwan, a descoperit că din 13.000 de studenţi, aproape jumătate au început navigarea pe internet înainte de vârsta de şapte ani, iar unii au început chiar de la trei ani. De asemenea s-a constatat o corelatie între frecvenţa utilizării reţelelor sociale online şi nivelul de îngrijorare faţă de aspectul şi imaginea de sine.
Mai mult decât sexul sau banii, principala plăcere a tinerilor este să aibă o imagine bună de sine. Acesta este rezultatul care a înșelat așteptările cercetătorilor de la Universitatea de stat din Ohio și de la Laboratorul național de cercetare Brookhave din Upton (SUA), ce lansaseră ipoteza că alcoolul, sexul și banii ar fi primele priorități ale tinerilor. Complimentele primite sau o evaluare pozitivă la un examen contează mai mult pentru tineri decât alte activități plăcute.
Propaganda sexuală care ţinteşte copiii este răspândită în toată industria modei, de la reviste de modă, până la magazine de îmbrăcăminte. Haine pentru fete de până la 6 ani ajung produse ce sexualizează copiii, scoţând în evidenţă anumite părţi ale corpului, strâmtând hainele în talie sau imprimând pe ele mesaje ori imagini sugestive.
Până la 30% dintre hainele pentru copii vândute în SUA, pot fi considerate „sexi”, conform unui studiu bazat pe analiza a 15 site-uri destinate vânzării de haine pentru copii, realizat de către Sarah Murnen, profesoară de psihologie la Kenyion College, în Ohio.
Autorii studiului cred că hainele „sexi” au implicaţii serioase asupra modului în care fetele se autoevaluează în lumina modelelor de atractivitate fizică promovate de producătorii de îmbrăcăminte. Fetele sunt confruntate cu problema identităţii sexuale de la vârste foarte mici.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply