Aproape 200 de studenţi de la Liberty University, statul Virginia, au vizionat, pentru prima dată, un serviciu religios al bisericii prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

Facebook

„Ce este Facebook-ul, la urma urmei? Este o comunitate. Ce este Biserica? Tot o comunitate. Biserica şi Facebook-ul sunt locuri pe care le împărtăşim împreună, unde învăţăm unii despre alţii, ne încurajăm reciproc, râdem împreună şi ne trăim vieţile în armonie”, a declarat Johnnie Moore, vicepreşedinte al Departamentului Proiecte din cadrul Universităţii, potrivit christianpost.com.

Totodată, Moore şi-a exprimat opinia că, dacă apostolul Pavel ar fi fost în viaţă azi, cu siguranţă ar fi găsit o modalitate de a aduce Evanghelia pe Facebook.

Această tendinţă a „bisericilor online” a fost însă aspru criticată de Michael Svigel, profesor la Seminarul Teologic din Dallas, într-un blog recent intitulat „Biserica virtuală este anti-biserică”. Acesta a subliniat că avem de-a face cu o problemă teologică foarte serioasă, întrucât serviciile religioase online reduc considerabil experienţa pe creştinii o trăiesc într-o biserică adevărată.

Svigel a cerut încetarea promovării, susţinerii şi tolerării bisericilor virtuale, menţionând că o biserică virtuală nu va fi niciodată o biserică adevărată.

semneletimpului.

Despre autor

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload