16 aprilie, 2016 la Bruxelles: Norvegia, daţi-le copiii înapoi!

 

La Bruxelles, nu departe de sediile Comunităţii Europene şi de Ambasada Norvegiei, 600 de oameni au protestat pentru a treia oară, sâmbătă, 16 aprilie 2016, împotriva abuzurilor Barnevernet.

Brusell2

Printre aceştia s-a aflat şi domnul George Alexandru, fost director de grădiniţe în ţara fiordurilor, care a venit la Bruxelles cu un mesaj ferm şi tranşant la adresa sistemului de protecţie a copilului din Norvegia. Stop tiraniei, abuzurilor şi atrocităţilor care se fac în această ţară. Puneţi capăt intimidărilor, manipulărilor şi încetaţi să mai semănaţi frică în sufletele oamenilor. Daţi-le copiii înapoi! Faceţi dreptate familiilor cărora le-aţi luat copiii pe nedrept! Cam aşa suna în rezumat cuvintele acestui român care a trăit 20 de ani în Norvegia şi cunoaşte sistemul din interior.

Şi ceilalţi invitaţi au avut discursuri asemănătoare. Domnul Paul Susman, jurist în cadrul Uniunii Europene, cunoscător al dosarului Bodnariu a afirmat că există un lanţ al slăbiciunilor şi nenumărate încălcări ale drepturilor omului,  inclusiv motive de ordin religios care au stat la baza deciziei brutale de destrămare a familiei Bodnariu.

Preotul ortodox Bogdan Vlaicu a adus în atenţie cazul celorlalte familii de români care au rămas fără copii în Norvegia precum şi tendinţa societăţii actuale de a slăbi familia tradiţională. Îngrijorarea vine şi din preocuparea Norvegiei de a replica sistemul său de protecţie a copilului (cu procedurile de rigoare) în ţările din Europa, inclusiv România, a afirmat domnia sa.

În cadrul protestului de la Bruxelles au avut intervenţii şi doamna Carmen Drăghici Hopărtean, din partea casei de cultură belgo-române Arthis, domnul Rémo Vandenput, membru în Sinodul Belgian, un reprezentant al asociaţiei March for life, o femeie de culoare, mamă a 5 copii precum şi membrii ai asociaţiei Pro Familia Alpha din Bruxellles, organizatorii evenimentului.

Valeria Roman, Bruxelles, Belgia

Foto: Claudiu Gorbănescu

Despre infoCrestin

Citeste si:

STOP homosexualitate şi căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Nu vrem asa ceva pe strazile din Romania!!!

Mami cu tati? ?au scos copiii la plimbare. Care dintre voi ați vrea să vă …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

error: Content is protected !!